» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Drinktillbehör

Drinktillbehör

Drinktillbehör

Garnering
Efter att ha blandat färdigt en drink och hällt upp den i ett vackert glas, kan man sätta pricken över i:t genom att dekorera drinken med garnering. Garneringen kan bestå av allt från en enkel citronskiva till mer avancerade utsmyckningar med exotiska frukter. Men kom ihåg - det är bara din fantasi som sätter gränserna...
Glas
Likt maten på en fin resturang, så är en drink inte bara en god smak utan även också en visuell upplevelse. För visst känns det lite extra lyxigt, att t.ex. servera en Margarita i ett frostat cocktailglas! På denna sidan hittar du bilder och information om alla glas-typerna som ingår i de olika drinkrecepten på Snapsvisor.
Juicer
Juice, eller Jos, är ju en ingrediens man ofta har hemma. Därför passar den ju extra bra att ha som bas i en drink. Om inte annat kanske man har ett par apelsiner hemma så att man kan tillverka sin egna nyttiga färskpressade juice.
Kolsyrade drycker
Kolsyrade drycker är en ingrediens som ingår i många drinkar. Det finns en uppsjö med varianter på markanden med olika smaker och kvalitet samt kolsyrat vatten, soda. Om du är en flitig hobby-bartender, kan vi varmt rekommendera att införskaffa en egen läsk-maksin, en s.k. sodastreamer.
Likörer
Likörer smaksatta med örter användes förr av munkar som medicin. Senare började man även söta likörerna och drycken börjades uppskattas även som dryckesvara. Likör serveras oftast som digestifs samt ingår ofta i drinkar. Likör tillverkas av sprit samt socker och smaksätts oftast med frunkt eller örter.
Smakgivare
Smakgivare är de ingredienser som har en distinkt smak och som tydligt sätter sin prägel på en drink. Det kan vara allt från en alkoholhaltiga drycker som Campari Bitter till kryddor som t.ex. tabasco.
Starkvaror (sprit, vin, öl)
Med 'starkvaror' åsyftar vi på alkoholhaltiga drycker som sprit, vin, öl, m.m. Starkvaror brukar vara själva basen på de flesta drinkrecepten.
Övrigt
Här hittar ingredienserna som ej passar in i någon annan kategori som t.ex saft, sötningsmedel, kryddor, m.m.