» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Garnering » Choklad

Choklad

Theobróma cacáo är det namn som Carl von Linné gav det syd- och centralamerikanska kakaoträdet. Av trädets frukt framställer vi den så kallade kakaobönan vilken sedan används i en mängd olika livsmedel som vi normalt sett benämner choklad. Det finns många olika typer av choklad och de innehåller, utöver kakao i form av kakaomassa eller kakaosmör, socker.

Kakaohalten i chokladen har kommit att bli en måttstock för vilken grupp chokladen tillhör. Mörk choklad måste innehålla minst 35 % kakaomassa, socker och kakaosmör. Mjölkchokladen ska innehålla minst 30 % kakao men eftersom chokladen även innehåller mjölkpulver så blir smaken något mildare. Den vita chokladen tillverkas av kakaosmör, socker och mjölkpulver men saknar den bruna chokladfärgen eftersom inte kakaopulver eller kakaomassa tillsätts. Den blockchoklad som vi ofta använder vid bakning får inte längre kallas för choklad då kakaohalten är för låg. Den finns dock fortfarande att köpa men nu endast namngiven "block".

I drinkar förekommer choklad ofta i form av chokladlikör, chokladglass, kakaopulver för garnering samt varm choklad. Är du lat så kan du självfallet använda exempelvis Oboy men lyxa till det då och då med riktig choklad!
Här hittar du drinkrecept som innehåller choklad som garnering.

Drinkrecept innehållande choklad:

» Grasshopper (likördrinkar)
Creme de Menthe, Creme de Cacao White, Gräddig, Grön drink

Sök mer information om choklad på: