» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Garnering » Persikoslice

Persikoslice

Persikan tillhör släkten plommon och räknas som en stenfrukt. Persikoträdet kan bli upp till sex meter högt och blommar med söta rosa blommor från februari till april. Liksom körsbärsträden blommar persikan strax innan lövsprickning. Länge trodde man att persikan härstammade från Persien på grund av dess namn men troligen kommer trädet från Kina där den varit känd och odlad i över 4000 år.

Persikofrukten är rund och mäter mellan fem och åtta centimeter i diameter. Skalet är sammetslutet till skillnad från den framodlade nektarinen som många av misstag blandar ihop frukten med. Fruktköttet är sött, saftigt och gulaktigt till färgen och mitt i finns persikokärnan.

Persikoträdet går att odla i Sverige men kräver vanligen ett något varmare klimat. USA och Italien är de största producenterna och lättast finner du persikan på fruktavdelningen i din matbutik. Frukten är god att äta naturell men används också i sallader, varmrätter och bakverk. Persikan är också vanlig som smaktillsats i likörer.
Här hittar du drinkrecept som innehåller persikoslice som garnering.

Drinkrecept innehållande persikoslice:

» Cotton Club Soul (likördrinkar)
Southern Comfort, Amarula, Créme de peche, Cocktail

Sök mer information om persikoslice på: