» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Kolsyrade drycker » Red Bull

Red Bull

Att Red Bull skulle ge dig vingar kanske inte riktigt stämmer. Men energi ska du åtminstone få. Denna energidryck härstammar från början från Thailand där den österrikiske Dietrich Mateschitz under en resa uppmärksammade att de thailändska tuk-tukförarna drack en speciell dryck för att hålla sig pigga längre. Herr Mateschitz undersökte saken vidare och väl hemma i Österrike utvecklades receptet och företaget Red Bull GmbH startade 1984.

Red Bull innehåller en mängd olika och mycket väldiskuterade ingredienser. Koffeinhalten är dubbelt så hög som i Coca cola och motsvarar ungefär en kopp kaffe. Sedan 2003 finns det en light-version utan socker där bland annat aspartam ersätter glukoset i orginalreceptet.

I slutet av 80-talet började framgångarna komma och idag är Red Bull välkänd över hela världen. Dryckens smak är relativt lättigenkännlig och skall enligt tillverkarna påminna och blandade bär. Om det är smaken eller effekten som gjort drycken såpass populär är svårt att säga men den är oerhört vanlig som drinkingrediens. Vodka Red Bull, Bonka Bäver och Dark Angel är bara ett fåtal av alla de drinkar som innehåller Red Bull.
Här hittar du drinkrecept som innehåller red bull.

Drinkrecept innehållande red bull:

» Vodka Red Bull (vodkadrinkar)
Vodka, Red Bull, Klassiker, Gyllene drink

Sök mer information om red bull på: