» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Kolsyrade drycker » Pommac

Pommac

Pommac är en av våra äldsta läskedrycker. Drycken har funnits i snart hundra år och receptet är fortfarande hemligt men tros innehålla cirka 25 olika fruktsorter. Pommac skapades av en herre vid namn Anders Lindahl. Han var fabrikör och tillverkade utöver Pommacen också läkemedel som Lazarol och Lazarin samt tvättmedlet Vita Tvättbjörn.

Egentligen var det laboratoriechefen Albert Vilhelm som kom fram till den unika blandningen av olika extrakt och kolsyrat vatten. Han satt i Kallebäcks Vattenfabrik i Göteborg och tog fram olika blandningar som sedan skickades till Lindahl i Stockholm för att provsmakas. När Lindahl väl bestämt sig för vilken han gillade bäst döptes drycken till Pommac, efter franskans ord för äpple, och Cognac.

Carlsberg Bryggeri ville år 2004 lägga ner produktionen av Pommac då försäljningssiffrorna inte var särskilt positiva. Svenska folket blev dock upprörda av detta beslut och efter att 50 000 namn hade samlats in som en protest bestämde Carlsberg att låta produktionen fortsätta. Pommacen är trots allt en mycket folkkär dryck för oss svenskar.
Här hittar du drinkrecept som innehåller pommac.

Drinkrecept innehållande pommac:

» Gröna hissen (gindrinkar)
Gin, Grön Curaçao, Pommac, Grön drink

Sök mer information om pommac på: