» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Likörer » Cherry Brandy Licor

Cherry Brandy Licor

Cherry Brandy tillhör som namnet avslöjar familjen Brandy med destillat från jäst fruktsaft. Cherry Brandy är en så kallad fruktbrandy som då naturligtvis görs av körsbär. Den tyska drycken Kirschwasser är en typ av cherry brandy och är en av världens mest kända körsbärsbrännvin. Normalt sett är en riktig fruktbrandy klar till färgen men det finns även typer av Cherry Brandy som har en något mer karamellfärgad ton.

Ofta när man talar om Cherry Brandy som drinkingrediens syftar man istället på körsbärslikör. Denna är inte alls gjord på destillat från jäst fruktsaft utan är en spritdryck som endast är smaksatt med körsbär och mandel. Körbärslikören är oftast mörkare till färgen, sötare och brukar ha en lägre alkoholhalt.

Både Cherry Brandy som brännvin och som likör går bra att dricka väl kylda som avec, eller använda som drinkingredienser. Men blanda inte ihop dem båda när du skall göra drinkar. I den välkända drinken Singapore Sling är det till exempel körsbärslikören du skall använda och inte brännvinet.
Här hittar du drinkrecept som innehåller cherry brandy licor.

Drinkrecept innehållande cherry brandy licor:

Hittade inga drinkrecept

Sök mer information om cherry brandy licor på:

Cherry Brandy Licor