» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Vaniljglass

Vaniljglass

Berättelsen om hur glassen erövrade Europa börjar med Marco Polos hemkomst från Kina på 1200-talet. Denne italienske upptäcktsresanden hade kommit hem från en resa i Kina och berättade för vänner och bekanta om en fantastisk efterrätt gjord på frusen mjölk. Men Marco Polo var förmodligen inte först att bekanta sig med den frusna mjölken. Det finns historier som talar för att både Alexander den Store och Kejsare Nero varit förtjusta i denna rätt.
Glass var en lyxvara förr på grund av bristen på is. Först under 1900-talet fick gemene man möjlighet att uppleva denna söta och goda rätt.

Idag görs glass på socker, äggulor och mjölk eller grädde. Genom att frysa in äggsmeten under omrörning så får glassen en krämig konsistens. Gräddglassen är kanske den vanligaste typen av glass och som namnet avslöjar tillverkas den av grädde istället för mjölk. Vaniljglassen är en av grundsmakerna när det gäller glassortimentet. Eftersom dess smak är ganska naturell lämpar den sig väl till frukt och bär och choklad. Testa också att blanda vaniljglass med likörer av olika slag. Även Punsch är en höjdare till glass!
Här hittar du drinkrecept som innehåller vaniljglass.

Drinkrecept innehållande vaniljglass:

» Kon-Tiki (alkoholfritt)
Mjölk, Annanasjuice, Vaniljglass, Coca Cola, Alkoholfri
» Snow Blinder (vodkadrinkar)
Vodka, Vaniljglass, Citronsaft, Beige drink

Sök mer information om vaniljglass på: