» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Honung

Honung

Honung framställs, med hjälp av bin, av pollen och nektar och alternativt från sekret från levande växtdelare eller utsöndringar från växtsugande insekter. Produkten som bina framställer får inte mixtras med genom att tillföra eller ta bort ingredienser av olika slag. Endast den rena honungen får kallas för honung.

Honung finns i tre sorter; jungfruhonung, färskhonung samt kanderad honung. Jungfruhonungen är första klassens honung då det är den honung som finns kvar i vaxkakans celler och som självmant rinner ut när täckvaxet tas bort. Även färskhonungen är en högklassig honung. I den kanderade honungen har sockret kristalliserats och det är honungens konsistens som avgör kvaliteten. Denna honung är också mindre aromrik än de två föregående. I allmänhet påverkas honungens sammansättning, färg, smak och arom av var bina hämtat råmaterialet. Honungen vi köper i butiken är dock oftast en blandad produkt för att alltid kunna uppnå samma höga standard.

Honungen används främst som sötningsmedel i drycker och matlagning, eller som pålägg. Honung förekommer också i vissa drinkar. Det är särskilt vanligt att blanda honung med drycker som whiskey och cognac, men tänk på att använda en lättflytande honung vilket både är smidigare och lättare att blanda!
Här hittar du drinkrecept som innehåller honung.

Drinkrecept innehållande honung:

» Grate Grapes (alkoholfritt)
Grapejuice, Citronjuice, Honung, Alkoholfri, Gul drink

Sök mer information om honung på: