» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Salt

Salt

Då vi talar om salt menar vi koksalt eller natriumklorid som det heter med kemiska termer. Natriumklorid är det vanligst förekommande saltet i våra hushåll och det är det som vi använder i matlagningen. Natriumklorid finns i naturen och utvinns bland annat i saltgruvor eller genom att avdunsta havsvatten.

Det vanliga koksalt vi köper i mataffären kallas också för vakuumsalt. Det utvinns ur gruvor långt ner i marken genom att lösa upp saltet med vatten som pumpas genom saltfyndigheten. Saltlaken avdunstas och renas genom att kokas i vakuumpannor, därav namnet. På senare tid har havssalt blivit populärt i våra hushåll. Havssaltet framställs genom avdunstat havsvatten och sägs ha en fylligare smak jämfört med koksalt. Vad den fylliga smaken beror på kan vi endast spekulera i.

Salt förekommer förutom i matlagningen även i samband med vissa drinkar. Bloody Mary innehåller salt, glaskanten på Margaritan skall ha en saltrand och enligt vissa ritualer bör salt intagas innan man sänker en shot Tequila.
Här hittar du drinkrecept som innehåller salt.

Drinkrecept innehållande salt:

» Egg Nogg (whiskydrinkar)
Whiskey, Ägg, Mjölk, Beige drink
» Fast Bloody Mary (vodkadrinkar)
Absolut Peppar, Salt, Tomat, Shot
» Margarita (tequiladrinkar)
Tequila, Cointreau, Cocktail, Grön drink

Sök mer information om salt på: