» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Äggvita

Äggvita

De ägg vi äter är ägg från fåglar och då speciellt från höns. Äggvitan utgör cirka två tredjedelar av ägget och innehåller 10 % ren protein med resterande del vatten. I mitten hittar du äggets gula, vilket också är det egentliga ägget då det innehåller allt som behövs för att utveckla en kyckling om ägget blir befruktat. Äggskalet består av kalk och samma mängd kalk behövs oavsett storlek på ägget. Detta resulterar i att ett större äggs skal är mycket skörare än skalet på ett litet ägg.

Ägg är relativt känsliga och bör inte utsättas för värme, lukter och smaker när de förvaras då det kan komma att smaksätta ägget genom dess porösa skal. Förvara äggen i kylskåpet och förpacka andra livsmedel som kan smaksätta äggen så ska du se att de håller sig fräscha länge.

Påsken innebär för de flesta svenskar en hel massa ägg på menyn. Men äggen är ett av våra vanligaste livsmedel och används ofta i såser och bakning eller äts som de är - råa, kokta, eller stekta. Äggtoddyn som vispas ihop av både gulan och vitan är en mycket vanlig juldrink på amerikanska julfester.
Här hittar du drinkrecept som innehåller äggvita.

Drinkrecept innehållande äggvita:

» Bacardi Cocktail (romdrinkar)
Bacardi, Cocktail, Röd drink
» Jump up and kiss me (romdrinkar)
Vit rom, Galliano, Apricot Brandy, Gul drink
» Pink Lady (gindrinkar)
Gin, Grenadine, Äggvita, Rosa drink

Sök mer information om äggvita på: