» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Lingondricka

Lingondricka

Om du gör saft på lingon så får du lingondricka. I folkmun kallas det ibland för svenskt rödvin. Eftersom lingon innehåller bensoesyra är drycken inte beroende av konserveringsmedel vilken andra bärdrycker kräver för att uppnå en längre hållbarhet. Lingondrickan är mycket populär som måltidsdryck och finns att köpa i livsmedelsbutiken både färdigblandad och koncentrerad. Lingondrickan sägs dessutom vara bra mot urinvägsbesvär och skall då enligt huskuren intas i stor mängd.

Den som sett Sällskapsresanfilmerna har definitivt hört talas om den norrländska cocktailen Vargtass. "Hemkört och lingondricka" skall det vara enligt filmkaraktärerna. Normalt sett använder man dock vodka som bas och fyller därefter på med lingondricka. Lägger du till Midori i botten av en Vargtass får du cocktailen Thursday som skiftar vackert i rött och grönt.

Som extra kuriosa kan vi som svenskar också vara stolta över att lingonberry är det vanligaste namnet på detta bär i det engelska språket. Egentligen heter det cowberry, men genom det faktum att alla IKEAs restauranger har lingondricka i sina restauranger, har lingonberry blivit det etablerade namnet.
Här hittar du drinkrecept som innehåller lingondricka.

Drinkrecept innehållande lingondricka:

» Vargtass (vodkadrinkar)
Vodka, Lingondricka, Klassiker, Röd drink

Sök mer information om lingondricka på: