» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Övrigt » Cocosmjölk

Cocosmjölk

Kokosmjölken kommer från kokosnöten. Själva namnet Cocos kommer från portugisiskans coco, vilket är ett namn på en apa. Man menar att den ena av nötens ändar påminner om apans huvud.

Kokosnöten växter på kokospalmen som är 20-30 meter höga träd tillhörande palmfamiljen. Själva nöten växer i grupper om 10-20 stycken och de går att finna mogna året runt. Den upp till 3 kg tunga nöten är grön när den plockas. Frövitan i nöten är mycket näringsrik och oljan som utvinns ur den används till allt från kreatursfoder till tvål och margarin. Inuti nöten hittar vi sedan kokosmjölken. Normalt sett innehåller nöten cirka en halv liter vätska vilken kan drickas som den är.

Den kokosmjölk vi hittar konserverad i livsmedelsbutikerna är dock av en annan sort. När kokosnöten ramlat ner från palmen av sig själv och sedan torkat knäcks nöten efter att ytterskalet skalats av. I de två halvor man får finns den mjuka vita kokosen. Den blandas sedan i sin tur med vatten, mixas och silas och voila så har vi vit kokosmjölk för matlagning och drinkar!
Här hittar du drinkrecept som innehåller cocosmjölk.

Drinkrecept innehållande cocosmjölk:

» Blue Hawaiian (romdrinkar)
Ljus rom, Blå Curacao, Ananasjuice, Vinglas, Blå drink
» Colonial Colada (likördrinkar)
Rom, Amarula, Blå curacao, Highballglas, Grön drink
» Exodus (romdrinkar)
Ljus rom, Creme de Bananes, Grön Curaçao, Gul drink

Sök mer information om cocosmjölk på: