» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Starkvaror (sprit/vin/öl) » Whiskey

Whiskey

Single malt whiskey, grain whiskey och blended whiskey är de vanligaste whiskeysorterna. Men det finns även amerikansk bourbon samt olika slags kanadensisk och irländsk whiskey. Japan är också en stor whiskeyproducent och till och med Sverige har en egen whiskeyproduktion på Mackmyra Destilleri.

Råvaror och destilleri påverkar självfallet whiskeyns personlighet, men desto viktigare är ibland lagringen och vilket typ av fat drycken lagras på. Whiskey bör lagras minst 3 år men helst längre än så. Ju längre den är lagrad desto mjukare och mer påverkad av fatet blir whiskeyn. När drycken väl tappats upp på flaska så förändras inte whiskeyn längre. Med andra ord kan du inte själv lagra whiskey hemma på samma sätt som du lagrar vin.

Hur en whiskey ska serveras är en ständigt återkommande fråga. Whiskeykännare vill gärna ha drycken serverad som den är. Väljer du en whiskey-on-the-rocks, det vill säga med is, kommer kylan att dämpa aromen och doften. Många menar att whiskeyn istället skall serveras i ett kupat glas med några få droppar vatten i då vattendropparna i reaktion med whiskeyn förhöjer både dess smak och doft. Whiskeyn går självklart också att använda i en mängd drinkar.
Här hittar du drinkrecept som innehåller whiskey.

Drinkrecept innehållande whiskey:

» Egg Nogg (whiskydrinkar)
Whiskey, Ägg, Mjölk, Beige drink
» The Acrobat (whiskydrinkar)
Whisky, Cointreau, Cider, Highballglas

Sök mer information om whiskey på: