» Anpassa webbplatsen   » Kontakta oss
Snapsvisor
Sök   •   # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö   •                                       
Du är här: Hem » Drinkar » Tillbehör » Starkvaror (sprit/vin/öl) » Brandy

Brandy

Brandy kommer från holländskans ord för bränt vin, brandewijn, vilket är vad destillatet av jäst fruktsaft kallas. Brandyn tillverkas oftast av vindruvor och blir således en druvsprit, men det finns även andra varianter av brandy.

Druvbrandyn är som sagt den vanligaste sorten och bland annat konjaken tillhör denna kategori. Därefter finns pomace brandy som tillverkas av det jästa druvskalet, kärnorna och stjälkarna. Den italienska grappan är ett välkänt exempel på denna typ av spritdryck. Slutligen finns fruktbrandyn vilken görs på andra frukter än vindruvan. Exempel på denna brandy är persiko-, aprikos- eller plommonbrandy samt Calvados som är en fransk äpplebrandy. När man generellt pratar om brandy syftas det ofta på druvspritversionen. Drycken har dock ingen skyddad ursprungsbeteckning utan är ett samlingsnamn för alla typer av brandy.

Brandyn konsumeras normalt sett som en avec på maten. Beroende på vilken typ av brandy du dricker så ser serveringsförslagen olika ut. Exempelvis bör den traditionella druvbrandyn drickas rumstempererad ur ett tulpanformat glas medan många typer av fruktbrandy lämpar sig bättre som drinkingrediens.
Här hittar du drinkrecept som innehåller brandy.

Drinkrecept innehållande brandy:

Hittade inga drinkrecept

Sök mer information om brandy på: